Türkiye ve Rusya’da Avukatlığın Oluşumu ve Hukuki Esasları

Author :  

Year-Number: 2022-Cilt 7 Sayı 41
Yayımlanma Tarihi: 2022-09-24 20:44:37.0
Language : Türkçe
Konu : Milletlerarası Özel Hukuk
Number of pages: 970-975
Mendeley EndNote Alıntı Yap

Abstract

Avukat hukuki sorunlarda görüş bildirmek,hukuki belgeleri düzenlemek, resmi dairelerde ihtilaflı işleri izlemek,mahkemeler ve hakem kurulları önünde gerçek ve tüzel kişilere ait hakları savunmak, yasaların ve hukuk kurallarının yargı mercileri ve öteki resmimercilerce tam olarak uygulanmasına yardımcı olmak üzere hukukçuluk mesleğini yerine getiren” kimsedir. Avrupa ve Türkiye olarak iki farklı yanıt vermek gereklidir.Avukatlığın bugünkü haline gelmesine etken olan hususlar, Avrupa kaynaklıdır.Avrupa’nın siyasal-sosyal kültürel hayatına baktığımızda avukatlığın meslek haline gelene kadar pek çok aşamadan geçtiğini görürüz.Savunma – hak arama mesleği olan avukatlık kimi yazarlara göre Romaİmparatorluğu dönemiyle ortaya çıkmıştır.Bu çalışma ile farklı devletlerin ve medeniyetlerin huku ve avukarlık oluşumu ortaya çıkmakdatır.

Keywords

Abstract

A lawyer is a person who practices the profession of law in order to express opinions on legal issues, to prepare legal documents, to monitor disputed matters in official offices, to defend the rights of real and legal persons before courts and arbitral tribunals, to assist in the full implementation of laws and legal rules by judicial authorities and other official authorities. . It is necessary to give two different answers as Europe and Turkey. The factors that have contributed to the current state of being a lawyer are of European origin. When we look at the political-social cultural life of Europe, we see that advocacy goes through many stages until it becomes a profession. With this study, the law and the formation of advocacy of different states and civilizations are revealed.

 

Keywords


  • 1. ADAY, Nejat; Avukatlık Hukukunun Genel Esasları, 2. Baskı, istanbul 1997.

  • 4. Voloshin V. Türkiye Cumhuriyeti Ziyareti. Yargı sistemleri diyaloğu // Moskova Bölgesi Yargı Bülteni. 2009. No. 4 (Ekim - Aralık). S. 5.

  • 5. Aydın M. Tarih ve Coğrafyanın Güvenlikleştirilmesi: Türkiye'de Güvenlik Anlayışı // Güneydoğu Avrupa ve Karadeniz Araştırmaları Dergisi. 2003. Cilt. 3. Hayır. 2. S. 163.

  • 7. Sazak Derya. 'Özel Harp', TSK'nın otoritesini de sarstı (Türkçe), Milliyet (9 janvarja 2006 goda).

  • 8. Sazak Derya. 'Özel Harp', TSK'nın otoritesini de sarstı (Türkçe), Milliyet (9 janvarja 2006 goda).

  • 10. SAKAOĞLU, Necdet; Dünden Bugüne Ġstanbul Ansiklopedisi, Kültür Bakanlığı ve Tarih Vakfı Ortak Yayını, Ġstanbul 1993, C. I, s. 335–337.

  • 11. Smolensky M.B. Rusya Federasyonu'nun savunuculuğu ve savunuculuğu. Rostov n / D: Feniks, 2004. S. 144.

  • 13. Reshetnikov F.M. Dünya ülkelerinin hukuk sistemleri: Ansiklopedik referans kitabı. 3. baskı M .: Norma, 2001, S. 780-790.

                                                                                                                                                                                                        
  • Article Statistics